INNOVATION AWARD

De zorg vernieuwt en verbetert continu. Digitalisering speelt hierbij een belangrijke rol.
Wij zijn op zoek naar innovatieve ideeën op het snijvlak van zorg en ICT die de zorg uiteindelijk veiliger, efficiënter en daarmee beter maken. Dit kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden door een nieuwe manier van werken te introduceren of door ondersteuning van slimme ICT oplossingen.

Een vakkundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers die bekend zijn met de verschillende facetten in de zorg, beoordeeld de ingezonden projecten op innovativiteit en toegevoegde waarde.

Wij zijn opzoek naar projecten die voldoen aan onderstaande punten:

  • Het innovatie project bevindt zich op het snijvlak zorg en ICT;
  • De aanvraag moet worden ingediend door een zorginstelling;
  • Het innovatieproject mag nog in plan fase zijn of deels gerealiseerd

Wij kijken uit naar jullie innovatieve ideeën om de zorg veiliger, efficiënter en beter te maken en worden graag door jullie verrast.

Criteria

Om in aanmerking te komen voor de Mobile Healthcare Innovation Award zal het project moeten voldoen aan de volgende criteria:

  • Dien jouw innovatie project in vóór 5 september. Dit doe je door het project aan te melden via onderstaande button.
  • Het innovatie project bevindt zich op het snijvlak zorg en ICT;
  • Het innovatie project mag nog in plan fase zijn of deels gerealiseerd.

Een vakkundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers die bekend zijn met de verschillende facetten in de zorg, beoordeelt het project op innovativiteit en toegevoegde waarde.

 

DE GENOMINEERDEN ZIJN BEKEND!

Wij zochten organisaties die bezig zijn met een innovatief project uit te rollen of reeds de eerste stappen hebben gezet. Levert dit project uiteindelijk toegevoegde waarde voor één van de spelers van het zorgproces? Of levert het juist toegevoegde waarde in de zorgketen?

De volgende organisaties zijn genomineerd en de winnaar komt in aanmerking voor de Innovation Award! Naast de titel ontvang je een cheque ter waarde van €5.000,- aan consultancy van Beter Healthcare.

(Kandidaten in willekeurige volgorde)

Kandidaat nummer 1: Slimmer opsporen van oogaandoeningen – Ksyos

De projecten die ons daarbij opvielen waren de Ksyos projecten. Alle drie de projecten voldoen aan de door ons belangrijk geachte criteria. Wij hebben gekozen voor de vroegdetectie van oogaandoeningen omdat hierin de component datagedreven werken ook goed naar voren komt. Daarnaast wordt er doorontwikkeld op het algoritme om oogaandoeningen in een vroeg stadium in het vizier te krijgen. Een club die innovatie in het DNA geschreven heeft

Kandidaat nummer2: Softwaretool om ATTR-CM op te sporen – Hagaziekenhuis

Vroegdetectie, datagedreven, algoritme ter ondersteuning van de arts en dat alles gekoppeld aan het veelgebruikte en geraadpleegde EPD. Een kandidaat die naar ons idee niet mag missen op de lijst. AI en datagedreven werken zijn de oplossing om zorg betaalbaar en uitvoerbaar te houden. Deze oplossing is van groot belang voor een groep patiënten die door de zeldzaamheid van hun aandoening anders makkelijk over het hoofd wordt gezien.

Kandidaat nummer 3: Het spraakgestuurde ECD – Patyna

Deze innovatie geeft de zorgprofessional meer tijd en aandacht voor hun cliënten. Cliënten krijgen weer echte aandacht en de oplossing biedt voldoende door ontwikkel mogelijkheden om innovatie aan te blijven jagen.

Ik wil mijn stem uitbrengen

 

Winnaar

De organisatie die uiteindelijk de Innovation Award wint, wordt bekend gemaakt tijdens het Mobile Healthcare congres op 3 oktober 2022.

Alle genomineerden zullen een uitnodiging ontvangen om tijdens het congres aanwezig te zijn.