Ortec, partner van het Mobile Healthcare congres

Integraal capaciteitsmanagement: succes door slimmer organiseren

De zorg in Nederland stond de afgelopen decennia al onder druk door de vergrijzing, een tekort aan zorgpersoneel en een groeiende vraag. De coronacrisis heeft nog eens duidelijk gemaakt dat het schaarse zorgpersoneel al op de toppen van zijn tenen loopt. Om de druk op de zorgsector te verminderen zullen we de activiteiten die vanuit verschillende disciplines in een ziekenhuis plaatsvinden beter op elkaar moeten afstemmen.

Integraal capaciteitsmanagement helpt bij het oplossen van complexe logistieke problemen. Zo wordt het systeem achter de zorg optimaal afgestemd op de zorgbehoefte van individuele patiënten. Het resultaat is dat vraag en aanbod beter in evenwicht zijn en zorgprocessen soepeler verlopen. Dat werkt prettiger voor patiënten én voor zorgverleners, die zich daarmee kunnen concentreren op het verlenen van zorg.

Tijdens het Mobile Healthcare Event laten we zien hoe integraal capaciteitsmanagement in de praktijk wordt toegepast. Het optimaliseren van de zorglogistiek is niet alleen een technisch vraagstuk. Het is ook een uitdaging op het gebied van organisatiekunde en transformatiemanagement. Hoe pak je dit aan en  waar moet je allemaal rekening mee houden?

Over ORTEC in de gezondheidszorg

ORTEC Health levert oplossingen waarmee zorginstellingen en -professionals winst kunnen behalen op het gebied van klinische besluitvorming, integraal capaciteitsmanagement, kennisdeling, preventie en personalized medicine. We doen dat in samenwerking met het wetenschappelijk veld, met medisch specialisten en met onderzoekers van onder meer het UMC Utrecht, het Leids UMC en de Universiteit van Twente (CHOIR). CHOIR geldt wereldwijd als hét toonaangevend wetenschappelijk instituut op het gebied van capaciteitsmanagement in de zorg. Door middel van de spin-off Rhythm brengt de Universiteit Twente deze kennis naar de praktijk.

ORTEC spreekt de taal van de zorgprofessional en is daarmee de vertaler tussen wetenschap en gebruiker. We dragen bij aan wetenschappelijk onderzoek, en ontwikkelen producten die duurzaam gebruikt kunnen worden door diverse zorginstellingen en zorgprofessionals.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023