De wereld achter het ontstaan van de eHealth-monitor

De inzet van e-health is veel meer dan het invoeren van een nieuwe techniek of een gadget in de Nederlandse zorg. Het is een maatschappelijke innovatie waarbij menselijke, organisatorische en omgevingsaspecten van groot belang zijn. Sinds 2013 onderzoeken Nictiz en het Nivel de beschikbaarheid en het gebruik van e-health in Nederland. Jaarlijks worden de onderzoeksresultaten gebundeld in een rapport: de eHealth-monitor.

Ook dit jaar kunt u een nieuw rapport verwachten!

Op 8 november bieden wij de eHealth-monitor 2018 aan het ministerie van VWS aan tijdens de 7e editie van het Mobile Healthcare Event. Maar waarom is het zo belangrijk om onderzoek te doen? Wetenschappelijk onderzoek biedt kennis en inzicht. Het levert zo een belangrijke bijdrage aan de professionalisering en de kwaliteit op het gebied van e-health. Dankzij onderbouwend onderzoek weten we ‘of’ en ‘waarom’ bepaalde toepassingen worden gebruikt of juist niet worden gebruikt. Gekeken wordt naar vragen als:

  • Wat is de huidige stand van zaken op het gebied van e-health?
  • Waarom worden bepaalde toepassingen breder ingezet dan andere toepassingen?
  • Hoe verklaren we verschillen in het aanbod en het gebruik van e-health mogelijkheden?

De antwoorden op deze vragen dragen bij aan betere keuzes op het gebied van e-health en aan succesvolle implementatie van e-health toepassingen in de zorg.

Volgend level e-health!

De basisingrediënten van e-health zijn bekend. Maar hoe zorgen we er nu voor dat de verschillende onderdelen en stakeholders zo met elkaar gaan samenwerken dat e-health naar een volgend level kan worden getild? In de vorige eHealth-monitor concludeerden we dat het belangrijk is om bewust keuzes te maken. In de eHealth-monitor 2018 staat het woord ‘verdieping’ centraal. Zoals u zult begrijpen, wordt er achter de schermen alweer hard gewerkt om de eHealth-monitor 2018 te kunnen presenteren. Als projectleider houd ik u graag op de hoogte van dit traject. Op deze manier krijgt u ook eens inzicht wat er komt kijken bij het maken van de eHealth-monitor.

Volgende blog: deel1; de analyse

Myrah Wouters, programmamanager eHealth-monitor

[alert_box title=”Mobile Healthcare 2018″ button_text=”Aanmelden” button_link=”https://www.mobilehealthcare.nl/aanmelden/” icon=”e608″] Mobile Healthcare vindt dit jaar plaats op
8 november 2018! Het ontmoetingspunt voor 1000+ zorgprofessionals en 90 (inter)nationale topsprekers. Nu al 500 aanmeldingen, in 2017 uitverkocht. Voorkom teleurstellingen en meld u direct gratis aan! [/alert_box]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023