Hartrevalidatieprogramma met smartwatch

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kaiser Permanente, een van de grootste zorgaanbieders in de Verenigde Staten, wil in 2020 5000 extra hartpatiënten gaan monitoren in het hartrevalidatieprogramma dat Kaiser samen met Samsung heeft opgezet.

Programma uitbreiden

Die partnership werd in 2018 gelanceerd, tegen het einde van 2019 waren ongeveer 4.000 Kaiser Permanente-patiënten voorzien van Samsung smartwatches om hun trainings- en beweeggegevens en medicatiegebruik bij te houden. Kaiser Permanente wil het programma uitbreiden naar ongeveer 5.000 extra hartpatiënten in 2020, meldt The Wall Street Journal. De zorgaanbieder hoopt dat monitoring op afstand via wearables kan bijdragen aan betere zorg en kostenbesparing, bijvoorbeeld door minder heropnames. Het gaat om patiënten met hartaanvallen, bypass-chirurgie en hartfalen.

Aanzienlijk minder vaak heropgenomen in het ziekenhuis

Het onderzoek, dat een jaar duurde, onder 2.300 deelnemers wees uit dat meer dan 87 procent van de patiënten het acht weken durende revalidatieprogramma voltooide, vergeleken met een gemiddelde van minder dan de helft van de patiënten die deelnamen aan reguliere klinische programma’s. Dat blijkt uit volgens een rapport van Kaiser Permanente, gepubliceerd in augustus 2019. Ook werden patiënten die het smartwatch revalidatie-programma gebruikten aanzienlijk minder vaak heropgenomen in het ziekenhuis dan de patiënten die de reguliere revalidatieprogramma’s aanhielden.

 

Bron: smarthealth[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024