Het kabinet zet in 2023 in op toekomstbestendige ouderenzorg

Ouderenzorg is een aandachtspunt voor het kabinet, zo blijkt uit de Miljoenennota. Grote budgetten zijn in 2023 beschikbaar om zelfredzaamheid te stimuleren. Het doel hiervan is om ouderen langer in hun vertrouwde omgeving te laten wonen, om zo de druk op de zorg te verminderen. De zorg krijgt een budget van €103 miljard. Welk deel hiervan is voor de ouderenzorg en hoe gaat het kabinet dit besteden? Je leest het in dit artikel.

Grote budgetten voor de ouderenzorg

Nederland vergrijst, in 2040 zijn er namelijk twee keer zoveel 75+’ers als nu. De nieuwe norm in de toekomst van ouderenzorg is: zelf als het kan; thuis als het kan; digitaal als het kan. Mensen in de langdurige zorg en ouderen blijven dus langer zelfstandig wonen. Langer zelfstandig wonen is alleen mogelijk als we investeren in zelfredzaamheid. Het kabinet trekt hiervoor vanuit het programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO) in 2023 €280 miljoen uit. Hiervan is €80 miljoen om zelfredzaamheid te stimuleren, zodat ouderen langer in een vertrouwde omgeving blijven wonen.

De thema’s tijdens het Congres Wonen & Zorg

Ouderen zijn langer in staat om in hun vertrouwde omgeving te wonen door te investeren in levensloopbestendige woningen én technologische ontwikkelingen die ouderenzorg ondersteunen. Deze onderwerpen staan centraal tijdens het Congres Wonen & Zorg van SBO. Hier komen onder andere de volgende thema’s ter sprake:

  • De impact van demografie op het beleid
  • De rol van de overheid
  • Succesvolle zorgtoepassingen voor thuis uit de praktijk
  • Hoe kunnen we verder opschalen?
  • De laatste innovaties binnen de ouderenzorg
  • Zorg en ongelijkheid
  • Samenwerkingsverbanden tussen gemeenten, woningcorporaties en zorgorganisaties

Tijdens het Congres Wonen & Zorg komen gemeenten, woningcorporaties, zorgorganisaties en andere partners samen om te werken naar een gezamenlijke aanpak. Dit is cruciaal om de zelfredzaamheid in de ouderenzorg te stimuleren.

Bezoek het congres

Wil jij het Congres Wonen & Zorg op 24 november niet missen? Schrijf je dan vandaag nog in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024