rhythm, partner van het Mobile Healthcare congres

Zorgverlening verbeteren door inzet van wetenschappelijke kennis

“Zorgverlening vraagt om slim zijn in wat je doet en hoe je het doet.” Het bieden van kwalitatief hoogwaardige zorg vraagt om zowel voortgaande innovatie op medische- en zorginhoudelijke aspecten als op continue verbetering van processen. Met de continue ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening ontstaat er een groeiende beschikbaarheid aan patiëntgegevens en bedrijfsinformatie, toenemende rekenkracht en een dieper begrip van besturing (planning en control van dienstverlening). Dit maakt dat organisaties kunnen profiteren van de meest recente ontwikkelingen in analyse en optimalisatie. Kwantitatieve technieken zijn essentieel voor zorginstellingen om te innoveren en te excelleren. Zorginstellingen die succesvol zijn, weten kwantitatieve inzichten te vertalen naar daadwerkelijke duurzame verbeteringen van dienstverlening in de dagelijkse praktijk. Rhythm wil dé partner van zorginstellingen zijn met wie ze hun besturing (planning en control) van dienstverleningsprocessen innoveren en optimaliseren.

Rhythm is een initiatief van de onderzoeksgroep CHOIR, Centre for Healthcare Operations Improvement and Research van de Universiteit Twente, en ORTEC, de in optimalisatie gespecialiseerde leverancier van adviesdiensten en software. Vanuit de groeiende vraag naar toepassing van ontwikkelde wetenschappelijke methoden in de praktijk is Rhythm ontstaan. Rhythm werkt op het gebied van zorglogistiek op unieke wijze samen met haar partners CHOIR en ORTEC. Deze samenwerking maakt het mogelijk om recent ontwikkelde kennis over Healthcare Operations Management naar de dagelijkse praktijk te brengen, en te incorporeren in software die capaciteitsmanagement en operationele planning ondersteunt. Hierdoor kan betere en snellere zorg aan patiënten geleverd worden, tegen lagere kosten. Het optimaliseren van de zorglogistiek is echter niet alleen een technisch vraagstuk. Het is ook een uitdaging op het gebied van organisatiekunde en transformatiemanagement. Rhythm beschikt niet alleen over diepgaande kennis van integraal capaciteitsmanagement, maar ook over de expertise om te helpen de veranderkundige uitdaging succesvol aan te gaan. Daarmee maken we kennis over zorglogistiek breder toegankelijk en begeleiden we zorgaanbieders bij het verbeteren van hun capaciteitsmanagement.

Benieuwd hoe wij dat doen en geïnteresseerd in wat jouw zorginstelling hiervan kan leren? Wij vertellen hier meer over tijdens onze Break-out sessie om 14.00 uur tijdens het Mobile Healthcare event!

Dit bericht is gepost in 2021. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023