7 takeaways van de E-Healthmonitor 2022 over digitale zorg

Recentelijk presenteerde het RIVM de E-healthmonitor 2022, een rapport over de stand van zaken in de digitale zorg. Digitalisering houdt de zorg betaalbaar, toegankelijk en kwalitatief in een tijd waarin de sector onder druk staat door vergrijzing, personeelstekort en hoge kosten. Het RIVM monitort daarom welke zorg digitaal beschikbaar is, de toepassing en de beoordeling ervan. Ze presenteren hun bevindingen in de E-healthmonitor 2022. Wat zijn de zeven belangrijkste takeaways?

De stand van zaken in de digitale zorg

Uit het rapport ‘E-healthmonitor 2022: stand van zaken digitale zorg’ komen zeven belangrijke conclusies naar voren:

  1. Zorgverleners gebruiken meer digitale zorgmiddelen in 2022 dan in 2021.
  2. Zorgverleners maken veel gebruik van digitale consulten.
  3. Digitale middelen zijn nog geen vast onderdeel van de zorg.
  4. Regelmatige en betere inzet van digitale middelen in de zorg kan worden gerealiseerd als deze onderdeel worden van het werkproces.
  5. De adoptie van E-health kan worden vergroot door gebruiksgemak van patiënten en zorgverleners te verhogen. Digitale vaardigheden zijn daarbij cruciaal.
  6. De voordelen van digitale zorg moeten duidelijker worden bij alle stakeholders.
  7. Digitale zorg moet de werkdruk van de zorgprofessional verminderen.

De toekomst van e-Health

De zeven takeaways vanuit het rapport geven een duidelijk overzicht van hoe de digitalisering van de zorg zich in de toekomst moet ontwikkelen. Als de toekomst van de zorg digitaal is, moet er gewerkt worden aan deze ontwikkelpunten. Alleen dan kunnen we betaalbare, toegankelijke en kwalitatieve zorg blijven garanderen.

Ga in gesprek over de digitale zorgtransformatie

Wil jij meer weten over de toekomst van digitale zorg? Kom dan naar Mobile Healthcare en leer meer over de manier waarop technologie de zorg verder kan ontwikkelen. Je wordt hier geïnspireerd door diverse interessante keynotes en gaat het gesprek aan met andere professionals in de zorg. SBO organiseert daarnaast Data Driven Healthcare. Hét congres als jij meer wilt weten over gegevensuitwisseling in de zorg. Schrijf je vandaag nog in voor het congres waar jouw interesse ligt!

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023