De ideale toekomst van mobile healthcare: samenwerken

Nick Guldemond

Nick Guldemond – Associate Professor Integrated Care & Technology van Erasmus University – vertelt over mobile healthcare: wat is de meest actuele ontwikkeling, hoe kan het beter en hoe ziet hij de ideale toekomst? Nick sprak hierover tijdens Mobile Healthcare 2016. Bekijk hieronder zijn interview.

 

Of lees hieronder het interview:

Wat ziet u als meest actuele ontwikkeling in Mobile Healthcare?

Wat ik zie, is dat er in toenemende mate oplossingen worden bedacht om onderdelen te koppelen aan elkaar. Dat is vanuit de gezondheidsvraag en samenwerking erg nodig.

Hoe moet dat opgeschaald worden (en: moet dat wel opgeschaald worden)?

Eén van de oplossingen voor opschaling is juist dat de verschillende onderdelen geïntegreerd worden.

Hoe helpt uw organisatie daaraan mee?

Onze organisatie kijkt juist naar de beleidsaspecten, doet evaluaties van deze oplossingen en geeft adviezen over hoe het beter kan.

Wat is uw advies over hoe het beter zou moeten?

Ik denk dat in Nederland een gezamenlijke visie ontbreekt, waar zowel de overheid, de beleidskant, als de werkvloer goed aan elkaar gekoppeld is.

En ziet u de ideale toekomst?

In de ideale toekomst wordt de creativiteit gebruikt van kleine bedrijven, van grote bedrijven, van zorgprofessionals op de werkvloer, gecombineerd met een duidelijke visie en een roadmap hoe we dat de komende jaren goed laten samenwerken. We stemmen daar ook de beleidskaders, financiering en wet- en regelgeving goed op af, juist om die jonge innovators en creatievelingen te ondersteunen.

Wat is uw boodschap?

Het Mobile Healtcare Event draagt bij aan die kracht: deze dag is goed voor de discussie. Dan zien mensen de verschillende aspecten en hoe die bij elkaar kunnen komen. Dat is ook precies mijn boodschap. Als we mobile healthcare tot een succes willen maken, kunnen we niet zonder duidelijke visie en een roadmap. En we hebben goede voorbeelden uit het buitenland hoe het kan. Nederland kan er een hoop van leren.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023