Whitepaper eHealth: Digitale vaardigheden zijn onmisbaar voor zorgprofessionals

digitalisering zorg

eHealth wordt steeds belangrijker in de zorg. Het vraagt om digitale vaardigheden van zorgprofessionals. Ze moeten niet alleen slim en veilig kunnen omgaan met verschillende digitale toepassingen, maar ook daarover met anderen kunnen communiceren.

Maar: veel zorgprofessionals maken zich zorgen over hun digitale kennis en vaardigheden. Zij ervaren ook een gebrek aan technische ondersteuning. Managers in de zorg vinden vaak dat hun medewerkers onvoldoende ICT-competenties bezitten, terwijl ongeveer de helft van de verpleegkundigen en verzorgenden juist meer betrokken wil worden bij vernieuwingen met eHealth. Een eHealth-toepassing zal niet slagen als hij ‘over de muur wordt gegooid’ (eHealth-monitor, 2014).

Deze whitepaper ‘eHealth: digitale vaardigheden zijn voor zorgprofessionals onmisbaar’ (januari 2017, door Nictiz) geeft inzicht in de noodzaak van digitale vaardigheden voor zorgprofessionals en welke vaardigheden precies worden bedoeld. Daarnaast biedt het enkele concrete aanbevelingen en instrumenten om digitale vaardigheden in kaart te brengen en te verbeteren.

NictizDeze whitepaper is bedoeld voor bestuurders, beleidsmakers, managers en projectleiders eHealth in zorg en opleiding, en leveranciers van eHealth-toepassingen.

Lees de complete whitepaper

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023