Maatschappelijke uitdagingen voor de zorg

Op dinsdag 22 februari kwam de adviesraad van het Mobile Healthcare Congres bijeen in Greenville in Nieuwegein, om actuele thema’s voor het najaarscongres te bespreken. Welke ontwikkelingen in digitale zorg mogen we niet missen op Mobile Healthcare 2022?

 

De vertegenwoordiging van de Mobile Healthcare adviesraad is breed: van ministerie tot ziekenhuis, gemeente, zorgaanbieders, onderzoekers, leveranciers en patiënt adviseurs. Vanuit hun eigen expertise en werkveld denken ze mee over de koers van het congres.

Dr. Anita Suijkerbuijk, zorgonderzoeker bij het RIVM, gaf een toelichting op de E-health Monitor 2022. De zorg staat voor een aantal maatschappelijke uitdagingen – personeelstekort, werkplezier en behoud van personeel, vergrijzing – waar digitale zorg een oplossing voor kan bieden. Maar dan moeten er eerst een aantal barrières worden weggehaald, volgens de onderzoekers.

Ticket & info

De technologie moet ondersteuning bieden aan de zorgtransformatie, maar hiervoor hebben we een betere gegevensuitwisseling binnen de netwerkzorg nodig. Tijdens dit congres bieden we de sector een (online) platform voor kennisuitwisseling om regionale samenwerkingen in gang te zetten.

Ben je op zoek naar innovatie, inspiratie en informatie over digitale ontwikkelingen in de zorg? Reserveer je (gratis*) ticket voor het Mobile Healthcare congres op 3 oktober 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobile Healthcare website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024